Du bestemmer indholdet, jeg styrer processen
Du bestemmer indholdet, jeg styrer processen

Lidt om mig:

Jeg hedder Betina Juhl Tychsen og er bl.a. uddannet professionsbachelor i ernæring og sundhed. Jeg flyttede til Borholm i 2013 og bor nu i Rønne sammen med min mand og vores børn. Jeg har arbejdet i et bredt felt inden for kostsamtaler siden 2010

Jeg har min praksis på Bornholm i Rønne, hvor jeg tilbyder vægtneutral behandling og terapi til spiseforstyrrelse, forstyrret spisning og negativt kropsbillede. Læs mere her.   

Udover min egen praksis er jeg ansat som konsulent for ernæring og sundhed i Bornholms regionskommune, hvor jeg varetager ernæringsindsatsen på ældreområdet.


Erfaring:

- 9 års erfaring med kostsamtaler

- Selvstændig sundhedsvejleder

- Motions- og sundhedvejleder i Bornholms Regionskommune

- Ernæringskonsulent i Bornholms Regionskommune


Uddannelse:

-Fitnessinstruktør 2007

- Professionsbachelor i ernæring og sundhed 2012

-Proceskonsulent og coaching 2016

- Projektleder 2018

- Certificeret intuitiv spisnings vejleder 2020 

- Kognitiv terapi og metode 2020

Kognitiv kostterapi

Kognitiv kostterapi er et samtaleforløb hvor vi sammen undersøger og udfordre dine overbevisninger, tanker og følelser som ligger bag den adfærd som du ønsker ændret. Det kan eks. være (Tvangs)overspisning (BED), spiseforstyrrelse, underspisning, overoptagethed af mad eller træning, negativt kropsbillede, et ønske om mere kropsaccept, kropsskam eller en oplevelse af, at dine vægttabsforsøg ikke virker og de tabte kilo vender tilbage gang på gang. Det kan også være du har et ønske om at få nogle sundere madvaner og mere bevægelse ind i dit liv. Men det kan også handle om at du har en spiseforstyrrelse eller forstyrret spisning, hvor overspisning, følelsesmæssig spisning og restriktioner er noget som er altoverskyggende i dit liv.

Spiseforstyrrelser og særligt forstyrret spisning bliver ofte overset og undervurderet. Hvis du oplever at du har et problem med spiseforstyrrelse eller forstyrret spisning, så vil jeg anbefale dig at række ud og søge professionel hjælp.

Som udgangspunkt vil du ikke opleve at få kostplaner hos mig (der kan være undtagelser ved bestemte typer spiseforstyrrelser). Jeg lærer dig i stedet for hvordan intuitiv spisning kan hjælpe dig til at spise på baggrund af dine kropssignaler for sult, mæthed og nydelse, hvordan du spiser på baggrund af din fysiske sult frem for din følelsesmæssige sult og hvordan restriktioner og forbud kan være hele årsagen til at du kæmper med mad, krop og spisning. Det betyder at en session hos mig ikke er kostvejledning med kostplaner og kontrolvejninger. En session kan bedst beskrives som en mellemting mellem kostvejledning og terapi.

I stedet for at få en kostplan med hjem, vil du sandsynligvis opleve at få en opgave med hjem, som vi følger op på til den efterfølgende session.

Fysiske sessioner finder sted på Bornholm i Rønne, men jeg tilbyder også sessioner online.