At begrænse dig selv i din spisning øger ikke din sundhed

2021-01-19


Nu er vi ved at være lidt over halvvejs i årets værste slanke-måned. Vi er blevet bombarderet med slankebudskaber, ofte forklædt som sundhedsfremmende tiltag og altid med et mere eller mindre skjulte budskab om at begrænse vores madindtag på den ene eller anden måde.


Budskaberne kommer fra patientforeninger, dr, Sundhedsstyrelsen og private vægttabsudbydere. Uanset hvor budskabet kommer fra, vil jeg bare lige minde dig om, at begrænse sig selv i sin spisning, ALDRIG kan øge din sundhed.
Overrasket? Så følg lige med her👇🏻


Når vi har restriktioner og forbud i vores spisning, vil en lang række psykologiske og biologiske mekanismer blive trigget, og vores lyst til at spise det forbudte vil kun blive større. Ofte vil lysten til det forbudte blive så stor at man vil opleve overspisning af det forbudte, hvilket er helt normalt og intet forkert i det. Men desværre følger der ofte følelser som skyld og skam med. Følelser som opstår fordi man ikke lykkedes med at holde forbud eller restriktioner. Og mange vil sikkert genkende at man efter en overspisning starter forfra med (endnu strammere) 

restriktioner og forbud. Og faktisk er man så fanget i diæt cirklen🔁
Diætcirklen kan kun brydes ved at slippe restriktioner og forbud. Det kan virke skræmmende. Hvis du har det sådan, vil jeg anbefale dig at finde en der kan støtte dig i at slippe restriktionerne👬. En ven, et familiemedlem eller få professionel hjælp ❤️