Kropsaccept

2021-02-25

Kropsaccept er ikke et mål, det er et mindset, du kan vælge at leve dit liv efter❤️


💫 Accept handler om, Ikke, at have modstand på over for noget vi oplever. I det her tilfælde din krop. Når vi mærker et ønske om at noget burde være anderledes, er det vores modstand vi mærker, og dermed er vi i kontakt med noget vi ikke acceptere.
🙋🏻‍♀️Et eksempel kan være, når vi rammes af følelsen af, at vores krop burde være anderledes, slankere, tyndere osv. og vi tænker at løsningen må være en slankekur/livsstilsændring/selvkærligt vægttab. Her kan et alternativ være, at vende opmærksomheden tilbage mod dig selv, i stedet for det, du burde have gjort anderledes.


👓Når du har opmærksomheden på dine følelser, vil du måske opdage følelser som frygt for at blive afvist, for ikke at være god nok eller vrede over at være i konstant kamp mod din krop.


❤️Accept betyder at inkludere dig selv i situationen, så dine automatiske reaktioner ikke kommer til at styre hvordan du reagere. Når vi er nysgerrige på os selv og blive beviste om, at vi oplever noget ubehageligt, kan vi nemmere bare lade de ubehagelige følelser komme på besøg og observere dem, indtil de går væk igen. Når følelserne bliver for overvældende, så vær omsorgsfuld mod dig selv, det er en effektiv måde at få dit nervesystem til at falde til ro på, og genvinde bevidstheden og dermed vælge hvordan vi vil reagere i en situation❤️


HUSK:
Kropsaccept er ikke et tegn på svaghed - faktisk tværtimod. Vores krop og vægt er ikke noget vi selv er herre over. At begynde at acceptere det, er tegn på styrke. At spilde kostbar tid på forsøge at ændre noget som ligger udenfor vores magt, er tegn på svaghed.


👣1 et 1:1 forløb hos mig får du bl. A. Konkrete redskaber til at arbejde med kropsaccept