Frygten for vægtøgning

2021-02-16


Når vi rammes af frygt for vægtøgning, vil det for mange handle om frygten for at miste accept, og en følelse af ikke at passe ind og ikke være god nok, hvis vores kroppe bliver større. Vi lever i en kultur hvor vægttab altid bliver anset for noget positivt, noget smukt, noget sundt et status symbol, en måde at opnå anerkendelse på osv. Så det er helt forståeligt hvis du frygter vægtøgning.


Hvis du kæmper med frygten for vægtøgning, og har svært ved at slippe slankekursmentaliteten, så mind dig selv om, på en omsorgsfuld måde, hvad slankekursmentalitetens pris er. Det er en jagt på at leve op til samfundets kropsidealer og blive god nok i andres øjne. Det er på bekostning af at være i kontakt med din krop og mærke hvad den har brug for og give den det den har brug for. Det er på bekostning af kropsaccept og selvaccept. Det er på bekostning af at give dig selv muligheden for at opdage, at du ikke behøver at ændre på din krop for at være god nok, at opdage at din vægt ikke fortæller noget om dit værd som menneske, at du sagtens kan arbejde mod et sundere liv uden at tabe dig.

Hvis du føler at frygten for vægtøgning bremser dig i at slutte fred med mad krop og spisning, så prøv at udfordre din frygt:


🌱Hvad fortæller jeg mig selv om vægtøgning?
🌱 Hvor kommer frygten for vægtøgning fra?
🌱Hvem tjener penge på min frygt for vægtøgning?
🌱Hvad ville jeg gøre, i mit liv, hvis jeg ikke frygtede for vægtøgning?
🌱 Hvor længe vil jeg gå glip af det?


Hvis du sider fast i frygten for vægtøgning og slankekursmentaliteten, så vær nådig mod dig selv. Udfordre dig selv med nysgerrighed og husk dig selv på, at ægte selvværd og kropsaccept ikke kommer med at vægttab - Selvværd er et inside job❤️