Følelsesmæssig spisning

Hvad er følelsesmæssig spisning? Det er et spisemønster hvor man bruger mad som en flugt fra svære følelser. Ofte vil følelsesmæssig spisning være forbundet med overspisning og en efterfølgende ubehagelig følelse af overmæthed. 

Mad kan være en effektiv måde at håndtere sine følelser på. Helt fra vi bliver født, har vi lært at mad trøster os. Derudover er der også nogle biologiske årsager som gør at mad er meget effektivt til at håndtere følelser med. Følelsesmæssig spisning og overspisning bliver ofte dømt til at være noget vi for alt i verden må undgå og er ofte forbundet med kropsskam. Jeg mener dog at det er en naturligt del af det at være menneske. Vi spiser alle sammen på vores følelser ind i mellem, både positive og negative. Der hvor følelsesmæssig spisning og overspisning kan blive et problem, er hvis det er den eneste måde vi håndtere vores følelser på. I den situation kan det give god mening at udforske hvilke andre redskaber der kan hjælpe dig til at håndtere dine følelser.

Følelsesmæssig spisning og overspisning bliver ofte forvekslet med reel sult. Især hvis du har være på slankekur og har svært ved at mærke dine sult og mæthedssignaler. Derfor vil vi ofte starte med at sikre at du får mad nok, inden vi begynder at arbejde med din følelsesmæssige spisning. Det kræver ikke en kostplan eller kostvejledning. Vi tager i stedet for udgangspunkt i hvordan du kan planlægge at spise regelmæssigt. 

Telefon: 52765082

Email: kostterapi@hotmail.com

Jeg hjælper klienter i hele Danmark, men personlig konsultation foregår kun i Rønne

Drevet af Betina Juhl Tychsen